KREĆE SE PREMA NAMA Nevrijeme u Hrvatskoj, pijavice divljale na Jadranu, u Zagrebu snimljena spektakularna duga

NEvrijeme
Krešimir Bilušić

U cijelu Hrvatsku stigla je nova promjena vremena koja je donijela oblačno i kišno vrijeme, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu su zabilježene brojne pijavice, a u Zagrebu je snimljena spektakularna duga. Oluja se kreće prema Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljena promjena vremena stigla je i u unutrašnjost Hrvatske, pa će današnji dan obilježiti kiša, ponegdje obilnija, praćena grmljavinom, a ponegdje i olujnim udarima te padom temperature.

Vrijeme

Na Jadranu će puhati jugo s olujnim udarima. Meteorolozi kažu da promjena vremena neće biti kratkotrajna. U zadarskom akvatoriju jutros je zabilježen rijedak prirodni fenomen – pijavica.

Pijavicu je snimio korisnik Facebooka u blizini Molata, a drugi iz Slivnice kraj Zadra s pogledom prema Ugljanu i Dugom otoku. Na društvenim mrežama pišu da ih je jutros viđeno dvadesetak u zadarskom arhipelagu.

Pogoršanje vremena na istoku Zagreba donijelo je i spektakularnu jutarnju dugu, objavio je HRT uz fotografiju ove pojave.

Vrijeme

Nevrijeme stiže u BiH. Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za Banjaluku, Bihać, Livno, Prijedor i Trebinje zbog velikih količina padalina i vjetra koji će puhati 60 km/h u pojedinim mjestima. Pogoršanje se očekuje od petka, a Nedim Sladić objavio je i da nas očekuju prve pahulje snijega.