KONAČNO RAZRIJEŠEN Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e

Zoran Galić

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković objavio je da Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e i da neće imati pravo na otpremninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e. Razriješen je s 8 srpnja.2024. godine, a zaključkom Vijeća ministara BiH onemogućeno mu je pravo za otpremninom ili nekim drugim beneficijama jer bjegunac kojeg traže organi gonjenja ne zaslužuje beneficije", objavio je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, piše Klix.

Ranije je na sjednici održanoj 17. listopada Vijeće ministara BiH zatražilo da mu se dostavi prijedlog za razrješenje Zorana Galića s dužnosti zamjenika direktora SIPA-e.

Dostavljanje prijedloga je zatraženo od Ministarstva sigurnosti u saradnji s Ministarstvom pravde i Uredom za zakonodavstvo.

Jučer je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio inicijativu zastupnice Naše stranke Sabine Ćudić, kojom se traži smjena Zorana Galića.

Podsjećamo, Galić je od 9. srpnja ove godine u bijegu u Hrvatskoj, a u SIPA-i se vodi kao da je na bolovanju. Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je 8. kolovoza za njim raspisalo međunarodnu tjeralicu jer se sumnjiči za organizirani kriminal, zlouporabu položaja, primanje dara i krijumčarenje akcizne robe, u što spadaju duhan, alkohol i gorivo.

Tužiteljstvo tereti Galića da je zlouporabio položaj kao direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, a na toj dužnosti je bio od 2014. do 2023. godine.