KIŠA ZAUSTAVILA POŽARE Vatrogasci na području HNŽ jučer imali 10 intervencija, kiša odgodila sezonu požara

požar Čapljina
Hercegovina.info

Kišno i grmljavinsko nevrijeme na području Hercegovine koje se formiralo tijekom noći sa ponedjeljka na utorak nekome smeta, a nekome je pomoglo.

Iako se u nekim dijelovima Hercegovine štete od nevremena još uvijek zbrajaju, na području Mostara, Jablanice i Čapljine, kiša je bila od velike pomoći vatrogascima.

Najmanje 10 intervencija u 24 sata

U posljednja 24 sata tako je zabilježeno čak 10 požara na području ovih gradova.

Mostarski vatrogasci izlazili su na intervencije na Kvanj, Bišće polje, Žovnicu, u Gnojnice, Blagaj, te Rodoč.

Svi su požari karakterizirani kao lokalni i manjih razmjera u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, no ipak, po suhom i natprosječno toplom vremenu, takvi imaju potencijal širenja i prerastanja u nešto puno veće i opasnije po živote i imovinu.

Gorjela šuma, trava, smeće, nisko raslinje, teretni vagon...

Na području Čapljine požar je izbio u šumi u Bobanovom selu, a gašenje je trajalo oko dva sata. Odmah nakon lokaliziranja tog požara, novi poziv za čapljinske vatrogasce. Zapalila drvena konstrukcija teretnog
vagona na pomoćnom kolosijeku u Čapljini.

Na dvije intervencije izlazili su i vatrogasci iz Jablanice,  trava i nisko raslinje gorjeli su iznad Radaka i u Donjoj Jablanici.

Požarna situacija sada je pod kontrolom zahvaljujući dijelom kiši koja je spriječila daljnje širenje požara, a dijelom dobrim i pravoremenim izlascima vatrogasaca na teren. Ovo nevrijeme, iako neugodno za mnoge, pokazalo se korisnim u borbi protiv požarne sezone koja je prijetila ovim područjima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.