KATICA ČAMBER IZ TOMISLAVGRADA Snimala je recepte s minimalnom opremom, sada je na youtubeu prati 250.000 ljudi

Katica Čamber
Privatna arhiva

Kada priča krene s ljubavlju onda je uspjeh zajamčen, a tako je krenulo i sa Katicom Čamber, svestranom kuharicom koja je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke i bake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuhala sam sa svojom mamom i bakom od malih nogu, a prva slastica koju sam naučila pripremiti bila je šampita", prisjeća se Katica na početku razgovora sa novinarkom Hercegovina.info.

"Just Kate bake"

U srcu Hercegovine, u malom Tomislavgradu, Katica nije samo kuharica; ona je digitalna ikona koja svojom strašću za kuhanjem osvaja svijet. Poznata kao "Just Kate bake" na YouTubeu, ima gotovo 250 tisuća vjernih pretplatnika i milijunske preglede svojih videa, dok je na Instagramu prate više od 82 tisuće obožavatelja.

Sadržaj se učitava...

No, njen put nije bio samo o ljubavi prema hrani. S obitelji koja stoji uz nju - suprug Josip i dvije kćerke, Katica je uspjela balansirati između privatnog života i poslovne karijere kao influencerica. "Njihova podrška je neizmjerna. Zajedno osmišljavamo kampanje i snimamo video sadržaje, a njihovo mišljenje mi je izuzetno važno", ističe Katica.

Katica Čamber

Malim koracima do ostvarenja velikih snova

Pokretanje YouTube kanala prije šest godina bilo je korak ka ostvarenju njenih snova. "Nisam ni sanjala da ću privući toliko pratitelja iz cijele regije i svijeta. Naši prvi videi bili su potpuno amaterski, snimljeni bez posebne opreme, ali s ogromnom tremom", priznaje Katica.

Sadržaj se učitava...

Reakcije lokalne zajednice, na njen digitalni uspjeh bile su iznenađujuće pozitivne. "U početku je moj rad bio neobičan za naše malo mjesto, ali s porastom značaja digitalnog marketinga, ljudi su počeli prepoznavati vrijednost onoga što radimo. Sada imamo mnogo suradnji s lokalnim obrtima i poduzećima", objasnila je Katica za naš portal.

Na putu do uspjeha, se rijetko susrela s negativnim komentarima na društvenim mrežama. "Zahvalna sam što smo izgradili zdravu zajednicu. Svaka konstruktivna kritika pomogla nam je da rastemo i postanemo bolji", naglasila je.

Katica Čamber

Jedan od najdražih trenutaka u njenom životu vezan je uz mirno vrijeme provedeno s obitelji za stolom. "Jednostavnost i spori ritam života su mi najdraži. Hrana je za mene medij kroz koji izražavam ljubav".  

Njen stil kuhanja odražava dječju znatiželju, slobodu i eksperimentiranje. "Nisam sklona strogim formama i tehnikama. Volim domaćinski ugođaj i komunikaciju kroz hranu".

Vaša emocija će se osjetiti u hrani koju pripremate

Iz ljubavi prema kuhanju rodile su se mnoge ideje, a jedna od njih je i dizajniranje kuhinjskih kecelja, ali i digitalni marketing.

"Kecelje su simbol zahvale svim ljudima koji su podržali našu priču. Njihova popularnost prešla je granice, stigle su do domova širom Europe i Amerike", s ponosom ističe ova mlada poduzetnica.

Sadržaj se učitava...

Također je aktivna u obrazovnom sektoru. Čest je gost na predavanja o digitalnom marketingu kako u školama tako i na važnim eventima.

Kao majka, Katica želi svojoj djeci prenijeti osjećaj slobode i ljubavi prema onome što rade. "Nadam se da moj primjer pokazuje da je sloboda često izvan udobne zone. Želim da moja djeca rade ono što ih ispunjava i da kroz svoj rad doprinose zajednici", zaključuje Katica.

Katica Čamber

Za početnike u kuhanju, ima jednostavan savjet: "Volite ljude! Vaša emocija će se osjetiti u hrani koju pripremate. Ljubav i toplina su najvažniji sastojci."

Katica Čamber nije samo influencerica; ona je simbol strasti, predanosti i ljubavi prema onome što radi. Njena priča podsjeća nas da se snovi mogu ostvariti uz puno truda i podrške obitelji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.