KAO DA NE POSTOJE O napadu na obitelj Proleta iz Stoca ni riječi u MUP-u, a ni od službenika nitko nije dolazio

Obitelj Proleta Stolac

Obitelji Proleta iz Borojevića kraj Stoca u nedjelju je ispred obiteljske kuće zapaljen automobil dok su sjedili na terasi. Krivnju za to zlodjelo trijumfalno je preuzeo njihov susjed koji je to, kako se može uočiti na snimkama, znao proslaviti paljevinu uz nacionalističke povike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O napadu na njih nigdje nije ništa službeno objavljeno na stranicama MUP-a koji redovno svakog jutra objavljuje bilten koji sadrži kaznena, prekršajna djela ili prometne nesreće iz Hercegovačko-neretvanske županije. U biltenu za ponedjeljak koji je donio događanja za vikend, spomenut je jednom Stolac u kontekstu oblasti javnog reda i mira, no sve ostalo bi bilo nagađanje i pretpostavka da je to jedini nemili događaj iz oblasti javnog reda i mira koji se za vikend dogodio u Stocu.

Iako je obitelj sve prijavila, a policija izašla na teren u Borojeviće o detaljnijem neizvještavanju iz Stoca, u MUP-ovom biltenu su se mogle pronaći informacije o dvije prometne nesreće u Mostaru, prometnoj nesreći u Domanovićima te o dvije kontrole u Jablanici i Neumu kada su u pitanju narkotici.

"Nemam nikakvih novijih informacija. Načuo sam da su napadača odveli na psihijatriju u KB Safet Mujić u Mostaru. Bilo bi stvarno tužno ako se uspije srediti da se nakon svega izvuče s tim", kazao je za hercegovina.info Ivan Proleta koji je naglasio da mu telefon stalno zvoni i da ljudi daju podršku, no također i da ih nitko od službenih osoba ili netko iz svijeta politike nije posjetio.

Napad se dogodio za vikend kada je bliži susjed obitelji Proleta, prema njima iz čista mira, zapalio automobil ispred obiteljske kuće te se samo udaljio. Nakon toga je došao pred svoju kuću i prijetio im uz nacionalističke povike povezane s mjestima gdje su stradali brojni hrvatski civili u proteklom ratu.

O užasnim scenama iz Stoca oglasio se HRS-ov Slaven Raguž koji je otvoreno kritizirao federalne ministre Nerina Dizdara i Ramu Isaka zbog dvostrukih kriterija i licemjerne politike koja ne vodi pomirenju i suživotu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.