JESENSKI TJEDAN ISPRED NAS Olujno vrijeme stiže i u Hercegovinu, očekuje se do 80 litara kiše po metru kvadratnom

jugo, olujno nevrijeme, vremenska prognoza
Ilustracija

Od ljeta se opraštamo uz jaču promjenu vremena i izražena grmljavinska nevremena praćena obilnom kišom i jakim do olujnim vjetrom. Postupno mirnije tijekom utorka, te osobito srijede, a zatim - vrlo nestabilna druga polovica tjedna, uz daljnje zahlađenje, javlja Hercegovina Meteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva kišna zona ujutru će donijeti jače padavine u Hercegovinu i na krajnjem sjeverozapadu, a tokom popodneva će se premještati od zapada ka istoku.

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i to 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom, kao i na sjeverozapadu od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

Na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine objavljeno je narančasto upozorenje zbog jakih pljuskova koji mogu uzrokovati poplave.

Upozorenje je izdano za šire područje naše zemlje, uključujući Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzlu, Banju Luku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

"Poduzmite mjere opreza i pratite najnoviju vremensku prognozu. Očekujte ometanja u svakodnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom. Posebno budite oprezni u izloženim područjima, poput planina, šuma i otvorenih terena. Moguća su ometanja vanjskih aktivnosti", navedeno je.