JEDAN CILJ IH VODI Mladi volonteri mostarskog Crvenog križa podijelili na ulici 2.000 boca vode u najtoplijim danima

Crveni križ Grada Mostara
Hercegovina.info

Mostar, ali i cijela Bosna i Hercegovina, posljednjih dana su pogođeni toplotnim valom, a temperature su u najvrelijim danima išle i preko 40 stupnjeva. Sve ovo bio je alarm za mlade ljude i volontere Crvenog križa Grada Mostara, pa su svojim akcijama odlučili zbrinuti i ljude i životinje, izlazeći na ulice u najtoplijim satima i dijeleći besplatnu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri dana su podijelili čak 1.000 litara vode, točnije 2.000 boca vode, čime su na lice građana u vrelim danima vratili osmijeh na lice, a u svoju dušu, kako kažu, unijeli mir i sve što humanost nosi.

Ipak, cijela priča imala je jedan cilj.

Crveni križ Grada Mostara

“Zahvaljujući donaciji Leda vode, koja nam je donirala 2.000 boca vode, nastavili smo uspješno sa svojom akcijom. Cilj je bio pokazati našim sugrađanima koliko je važna hidratacija tijekom dana. Obična voda za zdravlje čovjeka je itekako bitna, naročito u ovim toplim danima”, rekao je tajnik Crvenog križa Grada Mostara, Alen Kajtaz za Hercegovina.info.

Akcija dijeljenja je trajala tri dana, a ovako nešto nije prvi put da rade, pa se tako neće na samo ovom ni zaustaviti.

Crveni križ Grada Mostara

Ovo nije rješenje, ovo je ukazivanje na jedan vid aktivnosti kako da se zaštite ljudi. Najbolje rješenje je da se naprave gradske česme i fontane, da ovakav jedan grad dobije realizaciju dodatnih sadržaja. Ovo je bio svojevrsni apel također, jer mislimo da bi to dosta popravilo samu sliku Mostara u javnosti i među turistima”, istaknuo je Kajtaz.

Crveni križ Grada Mostara

Za par dana podijeljeno je 1.000 litara vode, točnije 2.000 boca vode za ljude, a u svemu tome sjetili su se i onih malo nemoćnijih, koji u ovim danima zavise od nas više nego ikad.

“Na mjestima gdje smo dijelili vodu, mislili smo i na životinje, tako da su i one mogle piti vodu. Ovim putem apeliramo na sve građane da ne ostavljaju nikoga po ovom vremenu bez pitke vode, to je najmanje što može učiniti”, poručio je Kajtaz.

Volonteri su prezadovoljni reakcijama i odazivom građana, a Kajtaz je iskoristio priliku da kaže da su svi prezadovoljni samim volonterima, mladim ljudima tako velikog srca, kako ih je opisao.

“U ovoj akciji je sudjelovalo 15 volontera, a na ulici su se nalazili svakim danom od 9 ujutru do 13 sati. Dijelili su sudbinu sa svojim sugrađanima i ukazivali su na važnost hidratacije”, objasnio je Kajtaz za naš portal.

Crveni križ Grada Mostara

U budućnosti su u pripremi još mnogi projekti, a od devetog mjeseca počinje rad na prvoj pomoći na cesti.

“Cilj nam je preko 500 mladih ljudi obučiti i pružiti im znanje iz osnova prve pomoći. Radujemo se svim akcijama, pa čak i kad je ovakvo vrijeme”, zaključio je Kajtaz.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.