IZNUDA NAD POLITIČAREM IZ SREDNJE BOSNE Uhićena dvojica Novotravničana zbog sumnje na više kaznenih djela

Akcija Dolina
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH proveli operativnu akciju „Dolina“, te su tom prilikom uhitili dvije osobe, V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika, priopćeno je iz FUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe se sumnjiče u izvršenje kaznenih djela „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. KZFBiH u vezi sa članom 28. KZFBiH i člana 323. stav 1. „Izazivanje opće opasnosti“, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZFBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZFBiH.

Osumnjičeni su duže vremensko razdoblje s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Skupštini Srednjobosanske županije, vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos.

Akcija Dolina

Prilikom pretresa pronađena je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice koji su korišteni u izvršenju kaznenih djela.

Akcija Dolina

Navedene osobe bit će predane Županijsko  tužiteljstvu Srednjobosanske županije na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.