IZ MOSTARA ZA BOSNU M–17 još uvijek zatvoren, do Sarajeva za 6 sati samo alternativnim putevima

Donja Jablanica
Hercegovina.info

Operativni centar Civilne zaštite HNŽ  u svom izvješću obavijestio je kako je put M–17 još uvijek je zatvoren za promet, osim za vozila s dozvolom. Iz BIHAMK-a su naveli kako se u narednim danima očekuje puštanje prometa na ovoj dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju vozače na poseban oprez na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima s obzirom da i dalje postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolnik, kao i oštećenja kolnika.

Zbog velikih oštećenja i odrona, od Jablanice prema Blidinju također je obustavljen promet.

Na dionici Konjic-Jablanica prometuju putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila s prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila prometuje se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima mulja na kolnicima, ali mogu prometovati putnička, kombi i terenska vozila naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog elementarnih vremenskih nepogoda koje su 3. i 4. listopada zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, došlo je do ozbiljnih oštećenja na prometnici M17. Iz Mostara prema Bugojnu, Sarajevu ili Zenici može se putovati samo alternativnim pravcima.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Iz Autobusne stanice Mostar Autoprevoz za Hercegovina.info ranije su kazali kako svakim danom u 12.15 imaju jedan polazak autobusi za Bosnu. Odjednom idu po dva do tri autobusa, ovisno o broju putnika. Putuje se preko Tomislavgrada i Kupresa prema Sarajevu, a također i za Zenicu i Bugojno, vozi se i više od 6 sati.

Savjetuje se putnicima da dođu na stanicu 45 minuta ranije kako bi se točno znao broj putnika i osigurao dovoljan broj vozila. Cijene karata su ostale iste.