INCIDENT U SARAJEVU Napad na vozilo ministra sigurnosti BiH

Nenad Nešić sazvao konferenciju zbog Christana Schmidta
Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas se u Sarajevu dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, bilo meta napada od strane drugog automobila. Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, usprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve sudionike u prometu velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smjera pokušao zaustaviti vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Županije Sarajevo pristupili legitimiranju osobe koja je izazvala incident, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i poduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnost ministra, ali i svih građana.

Iz Ministarstva sigurnosti pozivaju nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinitelj adekvatno sankcionira u skladu sa zakonom.