IMA PRAVO NA ŽALBU Policajac uhićen zbog pedofilije, a dobio otkaz na poslu nakon godinu dana

MUP RS

Disciplinska komisija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske izrekla je disciplinsku mjeru prestanka radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti policijskom službeniku Z.P.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju MUP-a RS navodi se da je policijskom službeniku izrečena disciplinska mjera prekida radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti, uključujući zloupotrebu ili prekoračenje ovlasti te ponašanje u službi i izvan službe koje narušava ugled ministarstva.

Iako MUP nije naveo konkretan razlog za izricanje ove mjere policajcu Z.P., Srpskainfo doznaje da se radi o policijskom službeniku koji je prošle godine uhićen zbog pedofilije.

Također, policajac ima mogućnost žalbe na ovu odluku, pa ona još uvijek nije konačna.

Policajac Z.P. iz Banje Luke uhićen je u srpnju 2023. godine zajedno s E.V. iz Sarajeva, osumnjičenom za navodjenje djeteta na prostituciju.

Iz Policijske uprave Banja Luka nakon uhićenja su izjavili da su navedene osobe uhićene zbog počinjenja kaznenih djela protiv spolnog integriteta na štetu maloljetnice.

„Na temelju naloga dežurnog suca Osnovnog suda u Banja Luci, uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, jučer su provedene pretrage stambenih i drugih prostorija na više lokacija u Banja Luci koje koriste uhićeni. Tijekom pretraga pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku“, priopćili su tada iz policije.

Nakon završene kriminalističke obrade, E.V. i Z.P. predani su Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka.

Protiv E.V. podnesen je izvještaj o kaznenom djelu „Navodjenje djeteta na prostituciju“, dok je protiv Z.P. podnesen izvještaj o kaznenom djelu „Spolna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina“.

„Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, on će biti suspendiran iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutarnji postupak. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i unutar svojih redova“, poručili su iz Policijske uprave Banja Luka.