HGSS ČITLUK - MEĐUGORJE Više uspješnih akcija spašavanja na Brdu ukazanja u Međugorju

HGSS ČITLUK

Danas je HGSS Čitluk Međugorje uspješno završio akciju spašavanja na Brdu ukazanja. Poziv za pomoć primljen je nakon što je ženska osoba iz BiH zadobila ozljede glave i noge na drugoj postaji Brda. Tim HGSS-a brzo je stigao na mjesto nesreće, pružio prvu pomoć te organizirao transport unesrećene do podnožja brda, nakon čega je upućena u Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jučer su spašavatelji HGSS-a intervenirali dva puta na istom brdu. Prva intervencija započela je nakon što su zaprimili poziv od Hitne pomoći Čitluk o ozlijeđenoj ženskoj osobi iz Perua, koja je pretrpjela ozljedu noge te imala probleme s dijabetesom. Nakon pregleda, unesrećenoj je pružena stabilizacija i imobilizacija te je transportirana nosilima u podnožje i predana timu Hitne pomoći.

Tijekom transporta prve osobe, HGSS je dobio poziv o drugom unesrećenom – muškarcu iz Hrvatske koji se nalazio na drugoj strani Brda ukazanja, iscrpljen i dehidriran. Spašavatelji su mu pružili rehidraciju, nakon čega su mu pomogli da sigurno stigne do podnožja brda.

Svi spašavatelji pokazali su profesionalnost i brzinu u reakciji, a zahvaljujući njihovom angažmanu, unesrećeni su uspješno zbrinuti i predani medicinskim službama.