HASIĆ KONAČNO OTPREMLJEN U MIROVINU Imenovan novi zamjenik ravnatelja policije HNŽ

Ramiz HAsić

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj 22. redovitoj sjednici razriješila je dosadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Ramiza Hasića zbog odlaska u mirovinu. Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Mirsada Subašića na mjesto zamjenika ravnatelja policije HNŽ-na razdoblje od četiri godine.

Hercegovina.info je o ovom slučaju pisao u više navrata kroz prethodne godine, kada smo i najavili da bi Mirsad Subašić, načelnik Policijske uprave Konjic, mogao biti zamjenik komesara MUP-a HNŽ.

Subašić je na to mjesto već trebao biti imenovan, no struja koja je gurala Hasića, koji je u trenutku imenovanja bio zreo za mirovinu, bila je jača.  

Podsjetimo, bile su zabilježene tri prijave za zamjenika ravnatelja - Mirsada Subašića, načelnika Policijske uprave Konjic, Roberta Perića, načelnika Terenskog ureda Jug Granične policije BiH, te šefa operativaca u MUP-u HNŽ Ramiza Hasića.

Perić je imenovan za ravnatelja, a Hasić za njegova zamjenika.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije je ovaj natječaj za zamjenika komesara policije raspisao još 15. studenog 2023. godine u Večernjem listu, a objavljen je i na stranicama Službe za zapošljavanje HNŽ.

SDA je na sjednici Vlade HNŽ-a u prosincu htjela dopuniti točkom "Izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima u HNŽ-u", čime bi se osigurao ostanak njihova policijskog miljenika. Tako bi i idućih godina na čelu policije mogli gledati sedamdesetogodišnjake. 

Partneri u vlasti, HDZ BiH, dopune dnevnog reda nisu prihvatili, pa je SDA prijetila napuštanjem sjednice, što se ipak nije dogodilo. 

Mandat zamjenika komesara policije traje četiri godine uz mogućnost produženja za još jedan mandat. Mora imati najmanje deset godina radnog iskustva u policiji na rukovodećim pozicijama (isključujući razdoblje od 1. ožujka 1992. do 14. prosinca 1995. godine) i dokazanu sposobnost rukovođenja složenim poslovima („rukovodeća pozicija u policiji" označava poziciju višeg inspektora ili višu), te najmanje tri godine radnog iskustva u činu glavnog inspektora policije ili višem činu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.