GRUDE NASTAVLJAJU PO STAROM Grizelj ostaje načelnik unatoč hrabroj borbi mladog Bandića

Ljubo Grizelj izbori 2024
hercegovina.info

HDZ-ov dugogodišnji načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj, osigurao je još jedan mandat na čelu ove općine. Grizelj je u borbi pobijedio mladog izazivača iz Hrvatske republikanske stranke (HRS), Tomislava Bandića, s razlikom od oko 800 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu, Bandić i njegov HRS pokazali su se kao ozbiljni politički konkurenti, nametnuvši se kao glavna oporbena snaga u Grudama. Mlada ekipa HRS-a, predvođena Bandićem, privukla je pažnju birača suvremenim pristupom kampanji i naglašavanjem potrebe za promjenama u općinskoj politici.

Načelnik Ljubo Grizelj (HDZ BiH) upravlja ovom općinom od 2012. godine, ponovno se kandidirao za novi mandat. S druge strane, Bandić je jedan od najaktivnijih zastupnika u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke i vjerovao je da može prekinuti dugogodišnju Grizeljevu vladavinu.

Što se tiče sastava općinskog vijeća, HDZ BiH je u prošlom sazivu ima dominantnu poziciju s natpolovičnom većinom – 17 od ukupno 25 vijećnika i vijećnica. .

Na Lokalne izbore 2024. godine u općini Grude izašlo je ukupno osam stranaka i koalicija sa svojim listama. Bit će zanimljivo vidjeti službene rezultate i raspodjelu u općinskim klupama za koje se bore: SDP, HSS, HDZ 1990, HRS, HSP BiH, koalicija Pravedno, HDZ BiH te Pokret Hum.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.