VIDEO  Građanin snimio bahatu vožnju političara. Službenim vozilom po punoj liniji pretjecali u krivini

Pretjecanje audi
TikTok

Korisnik društvene mreže TikTok pod nazivom Radiboj1 objavio je jučer videozapis snimljen autokamerom na jednoj prometnici u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovom videozapisu vidi se policijsko vozilo pod rotacijama, za kojim ide službeno vozilo marke Audi, koji veliko brzinom pretječe kolonu vozila na punoj crti, ugrožavajući tako promet i čineći više prekršaja o sigurnosti na cestama.

Sadržaj se učitava...

Prema podacima sa kamere, video je nastao u mjestu Nemila, u 09:44, iako je nejasno je li snimljen jučer ili je stariji.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini, vozila s prioritetom, uključujući ona s crveno-plavom rotacijom (poput policijskih, vatrogasnih ili hitne pomoći), imaju određene privilegije u prometu. Ta vozila mogu zanemariti neka prometna pravila, poput ograničenja brzine i zabrane pretjecanja, pod uvjetom da time ne ugroze sigurnost drugih sudionika u prometu.

Međutim, iako zakon dozvoljava određen stupanj fleksibilnosti za vozila s prioritetom, vozači tih vozila i dalje su dužni voditi računa o sigurnosti svih sudionika u prometu. Pretjecanje u krivini na punoj crti može biti izrazito opasno i vozači tih vozila trebali bi to činiti samo ako su sigurni da neće ugroziti nikoga.

Ukratko, takva vozila mogu pretjecati u krivini na punoj crti, ali samo ako to mogu učiniti sigurno.

Model Audi A6 jedan je od najpopularnijih među političarima i javnim dužnosnicima, no ne sumnjamo da će nadležni lako pomoću registarskih tablica identificirati vozače i primjereno ih kazniti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.