GRAD OSUDIO NEREDE Pozvali Skupštinu HNŽ da održi hitnu sjednicu o sigurnosnoj situaciji

neredi Španjolski trg Mostar
Hercegovina.info

Gradsko vijeće Grada Mostara na današnjoj sjednici usvojilo je zaključak u kojem su osudili jučerašnje huliganske ispade u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najoštrije osuđujemo huliganske ispade koje su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana u Mostaru. Inzistiramo na otkrivanju sudionika incidenata i tražimo da se održi tematska sjednica Županijske skupštine sa sagledavanjem sigurnosne situacije u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji'', stoji u zaključku.

Sukob navijačkih skupina dogodio se u nedjelju u centru Mostara, na Španjolskom trgu. Pretpostavlja se kako je do sukoba došlo zbog iscrtavanja grafita. Prema prvim informacija MUP-a HNŽ ozlijeđeno je pet osoba, od kojih su dvije osobe zadobile teže tjelesne ozljede.

Vijećnica Irma Baralija u svojoj riječi je kritizirala ovaj zaključak naglasivši da Grad Mostar na čelu s koalicijom HDZ i SDA ništa nije učinio po ovom pitanju nego su samo lopticu prebacili na županijsku Skupštinu. Posebno se osvrnula i na gradonačelnika Kordića koji u kampanji reklamirao siguran Mostar.

Baraliji je replicirao gradonačelnik Kordić kazavši da njezini navodi nisu točni jer je Grad Mostar dosad četiri godine radio na prevenciji te dodao, uz osudu sinoćnjeg kaosa, da je ovo prvi veći navijački sukob u posljednje dvije godine i da će se zahvaljujući videonadzoru identificirati počinitelji. Prvi čovjek grada je dodao i da Grad Mostar statistički spada u najsigurnije gradove.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.