GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA U Tomislavgradu za nekoliko dana spašena dva ljudska života

Gorska služba spašavanja
Fena

Gorska služba spašavanja Tomislavgrad i stanice iz Posušja proteklih su dana na području općine Tomislavgrad imale dvije uspješne akcije u kojima su spašena dva ljudska života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak kasno navečer, GSS Tomislavgrad primio je dojavu od Policijske stanice Tomislavgrad da je u naselju Mokronoge, pored Tomislavgrada, nestao 34-godišnji S.B.

Dolaskom na teren i obradom posljednjih informacija, utvrđeno je da se nestala osoba vjerojatno kreće kanjonom rijeke Šuice te da je potrebna upotreba bespilotnih letjelica, piše Fena.

Na njihov poziv ubrzo su se priključili timovi iz GSS-a Hercegbosanske županije i HGSS Stanica Posušje s dronovima i termovizijskim kamerama. U potrazi su sudjelovali i članovi navedenih stanica, kao i mještani i policija, koji su dali značajan doprinos ovoj potrazi.

Nestala osoba pronađena je odmah iza ponoći u srijedu te je predana policajcima Policijske stanice Tomislavgrad.

Dva dana prije ove potrage, GSS Tomislavgrad je također primio dojavu od Policijske stanice Tomislavgrad da se 40-godišnja osoba udaljila od obiteljske kuće te da s njom ne mogu uspostaviti kontakt.

Odmah po dojavi na teren je izašlo deset spasilaca stanice GSS Tomislavgrad, a ubrzo su se priključili i HGSS Stanica Posušje te GSS Hercegbosanske županije. Korištenjem raznih tehnika traganja uspostavili su kontakt s osobom, nakon čega je uslijedio njen transport do hitne pomoći Tomislavgrad.