VIDEO  Dvije arhitektice iz Mostara otkrile kako promovirati motive svog grada

Nada i Martina otkrile kako promovirati motive svog grada
pr

Ekipa Koordinacije posjetila je Mostar, grad izuzetne kulture i ljepote u kojem su posebnu pažnju privukle dvije arhitektice Nada Komadina i Martina Miličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada i Martina otkrile kako promovirati motive svog grada

Mostarske arhitektice pretočile su ljubav prema rodnom gradu u obliku arhitektonskog nakita. Na nakitu se nalazi šest motiva koji su ujedno i ponos grada: Stari most, Gimnazija Mostar, dvije urbanističke mape grada, veliki sat promjera 2,5 m te rozeta s franjevačke crkve. Inspiraciju su, osim u rodnom gradu, pronašle u opusu Zahe Hadid, britanske arhitektice, dizajnerice iračkog podrijetla i dobitnice Pritzkerove nagrade, najprestižnije nagrade za arhitekturu na svijetu.

Sadržaj se učitava...

Nada i Martina poželjele su izraditi nakit koji će biti zanimljiv i drugima.

„Mi smo arhitekturu na ovaj način htjele približiti širim masama, ne morate dolaziti iz struke da biste ovaj nakit prepoznali i zavoljeli“, ističe arhitektica Martina Miličević.Nada i Martina otkrile kako promovirati motive svog grada

Nakit se izrađuje od srebra, a od 1 kilograma srebra može se dobiti između 120 i 130 komada nakita. Osim što su izradile arhitektonski nakit, zamislile su nakit kao suvenir i poklon koji na jedinstven način promovira arhitekturu Mostara.