DUGOGODIŠNJA PRIJEVARA Lagali da im je dijete bolesno i skupljali humanitarnu pomoć za liječenje, a novac potrošili

facebook prijevara
Profimedia

Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravomoćno je osudio izvanbračne supružnike Elvisa Sadrija (32) i Fahretu Bećirević (27) iz Bosanske Krupe jer su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu veći broj osoba koje su vršile uplate na ime humanitarnu pomoć za liječenje njihovog maloljetnog sina, iako njemu liječenje nije bilo potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je utvrdio da su supružnici na ovaj način prikupili više od 138.000 maraka, a većinu sredstava potrošili.

Na navedeni način izvanbračni supružnici počinili su kazneno djelo prijevare, utvrđeno je u presudi, pišu Nezavisne.

Sud je prvooptuženog Elvisa Sadrija osudio na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, a ujedno mu je kaznu zatvora, uz njegov pristanak, zamijenio radom za opće dobro u trajanju od 70 radnih dana. Drugookrivljena Fahreta Bećirević osuđena je uvjetno na šest mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine.

Na temelju prijedloga tužiteljstva, sud je izrekao mjeru kojom se od optuženih oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u ukupnom iznosu od 138.300 maraka.

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije u postupku je dokazalo da su izvanbračni supružnici ovu prijevaru počinili u razdoblju od 1. siječnja 2015. do 14. veljače 2023. godine korištenjem društvenih mreža, te da je na taj način prikupljeno ukupno 2.398 uplata.