DROGA, VAGA I KALAŠNJIKOV Tužiteljstvo smatra da je zatvorski policajac iz Širokog dobio preblagu kaznu

KPZ Mostar
hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je 21. listopada 2024. godine podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Širokom Brijegu kojom je optuženi Ilija Milićević (1990.) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371 st. 1 Kaznenog zakona Federacije BiH i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija Milićević je proglašen krivim da je 12. 11. 2022. godine u obiteljskoj kući u Širokom Brijegu držao tri pvc vrećice s ukupno 165,295 grama marihuane, dvije digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi opojne droge marihuane i kokaina, tri automatske puške tipa „Kalašnjikov“ i više komada vojnih, bojevih, puščanih metaka.

Postupajući tužitelj Josip Aničić je podnio žalbu zbog odluke o kazni, jer Tužiteljstvo smatra da je kazna preblaga s obzirom na težinu kaznenih djela i činjenicu da je optuženik zatvorski policajac, pa je predloženo u žalbi da se optuženom izrekne stroža kazna.