DOM ISPUNJEN RADOŠĆU Bračni par iz Trebinja darovao imanje za rekreaciju djece s poteškoćama u razvoju

Trebinje kuća za djecu s poteškoćama
Vesna Duka

Samir i Samira Ćerimagić, bračni par iz Donjeg Čičeva kod Trebinja, besplatno su ustupili svoju kuću s bazenom, velikim dvorištem i vrtom Udruzi djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja, gdje će se ubuduće održavati rekreacije i radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja nam je došla iznenada, pa sam kontaktirao odgovorne u ovoj udruzi, koji su s oduševljenjem prihvatili ponudu. Radost donosi i meni i mojoj supruzi kada vidimo osmijehe na licima djece koja uživaju kod nas", kaže Samir.

Budući da je Donje Čičevo udaljeno četiri kilometra od centra grada, ovaj prostor predstavlja pravu oazu za djecu, gdje se, kako kažu Ćerimagići, mogu organizirati rođendani, dječje igre i druženja svih generacija, pišu Nezavisne.

Ovog su ljeta, dodaju, imali mnogo gostiju jer iznajmljuju apartmane, a posebno su oduševljeni bili parovi s djecom.

"Ovaj prostor zaista ima potencijala, na mirnom je mjestu, a imamo i vlastite domaće sokove koje pravimo i nudimo - od mrkve, šljive, mente, cikle i svega što uspijeva u našem vrtu", kaže Samir, koji zajedno sa suprugom održava cijelo imanje i kompleks.

Ćerimagići su, od trenutka kada su kupili kuću koja je bila u lošem stanju, prvo renovirali i dogradili dio kuće, a zatim izgradili bazen i uredili dvorište. Ideju o rođendaonici i mjestu okupljanja dobili su tijekom gradnje.

Dijana Ilišković, fizioterapeut i koordinator Servis centra u Udruzi "Sunce nam je zajedničko", potvrdila je da su s radošću i zahvalnošću prihvatili ponudu Ćerimagića.

"Našoj djeci mnogo znači boravak u prirodi jer, iako u Centru imamo adekvatan prostor, nedostaju nam izleti i aktivnosti u prirodi", rekla je Ilišković.

U kompleksu Ćerimagića, osim bazena i igrališta na travi i zelenilu s trampolinom, golovima za nogomet i drugim rekvizitima, postavljeni su stolovi i stolice za odmor i posluživanje, kao i stol za stolni nogomet u zatvorenom prostoru. Ovdje se također mogu organizirati različite radionice, poput slikanja, oblikovanja u gipsu i sličnih vještina.

Iz Udruge "Sunce nam je zajedničko" ističu da su posljednjih godina, zahvaljujući Gradskoj upravi i JU "Bazeni", posjećivali otvoreni olimpijski bazen "Banje", gdje su roditelji mogli voditi djecu u bilo koje vrijeme, što se pokazalo vrlo korisnim. Sada se posebno raduju što će moći koristiti i ovaj bazen sve dok vremenske prilike to dopuštaju.