DJEVOJKA KOJA JE UJEDINILA POLITIKU 'Hvala svima s kojima zaboravim koliko sam ozbiljno bolesna'

Amila Zukić

Amila Zukić, mlada 27-godišnja majka iz Mostara koja će Vladinim odobrenjem skupocjenog lijeka Givosiran dobiti novu priliku za kvalitetan život sebe i svoje kćerke, odlučila se javno zahvaliti svima koji su joj pomogli i nosili je svih ovih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada FBiH donijela je jučer odluku o rješenju financiranja skupocjene terapije. Koliko god da sam se nadala i očekivala pozitivan ishod i rješenje, tračak sumnje je uvijek bio prisutan. Nadam se da će se u što kraćem roku i realizirati nabavka lijeka i da će lijek pomoći. Bolest nije izliječiva, ali očekujemo da će kvaliteta života biti bolja. Koliko god je bilo teško podnijeti svu javnost, pročitati svaki članak, a na prvom mijestu iznijeti svoju privatnost koju sam uvijek čuvala u krugu najbližih, na kraju se sve ipak isplatilo", ističe za hercegovina.info Amila koja smatra da svi u Bosni i Hercegovini imamo pravo na dostojanstven život i da oni kojima je potrebna pomoć trebaju se boriti za pravo na liječenje i dostupne terapije. 

Obitelj, SKB Mostar i dr. Karin

"Moram napisati da je sve lakše kada čovjek ima punu podršku svoje obitelji, rodbine, prijatelja i radnih kolega i hvala im. A najbitnije je kada imamo ruku koja će stisnuti najjače kada je najteže. Hvala mojoj liječnici Maji Karin koja je svaki dan dosadašnje borbe bila ta ruka meni i mojoj obitelji. S njom sam u nekom trenutku bolesti i zaboravila koliko sam ozbiljno bolesna. Hvala i medicinskom osoblju gastroenetrologije SKB Mostar, hvala im što se tu osjećam kao kod kuće i što svoj posao rade časno i bez greške.

Ujedinila političku scenu

"Moram zahvaliti i vašem portalu hercegovina.info koji ste prvi osjetili potrebu da cijelu borbu stavite na višu razinu što sam zahvaljujući tome imala sve informacije iz prve ruke. Hvala federalnom ministru zdravstva dr. Nediljku Rimcu što je imao dobru volju i ljudskost da iznađe rješenje. Hvala ljudima iz ureda FMZ (pravnik i farmaceut) kojima sam bila slobodna se obratiti sa svim pitanjima. Hvala zamjeniku premijera i ministru financija Toniju Kraljeviću, kao i ministrici Nasihi Pozder koji su od početka bili dostupni za nas i odigrali bitnu ulogu. Također, hvala Ivici i ostatku predsjedništva sindikata SKB Mostar koji su se odmah uključili u moju borbu. Iskreno se nadam da neće zamjeriti one koje ne imenujem, ali hvala svima onima koji su u ovoj borbi dali i trun svoje pozornosti. Hvala onima koji su poslali barem jedan dopis prema institucijama", nastavlja Amila.

Za kraj dodaje kako je cijela priča zapravo veliki uspjeh za nju samu, njezinu obitelj, ali tako i za sve one koji su bili dio ove borbe, a posebnu i najveću zahvalu ima prema dragom Bogu za kojeg je uvjerena, da ju je vodio i čuvao u višemjesečnoj agoniji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.