DIREKTOR ZRAČNE LUKE MOSTAR 'Ove godine imat ćemo 40.000 putnika i pokrenuti šest novih aviolinija'

Marko Đuzel
Hercegovina.info

Mostar postaje sve atraktivnija turistička destinacija. Rijeka turista je svakodnevica. Na Starom mostu skoro je nemoguće mimoići se sa Njemcima, Japancima, Kinezima, Turcima, gostima iz regije. Pozitivan trend je da broj noćenja raste, a tome su doprinijele i aviolinije koje prometuju na Međunarodnoj zračnoj luci Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor mostarske zračne luke Marko Đuzel najavio je za N1 i nove linije.

"Broj turista je povećan i oni se sada zadržavaju i nekoliko noći – uveliko zahvaljujući aviolinijama i mostarskom aerodromu. Jedna od najuspješnijih linija je, ističe Đuzel, Mostar-Beograd.

“Inače kada se uvodi nova linija potreban je određeni period uhodavanja kao što je bilo s linijom za Zagreb koja je tek ove godine došla do očekivanih brojki. Beograd je preskočio taj period uhodavanja i popunjavanje zrakoplova od 108 mjesta je na 80 posto, u ljetnom periodu zadnjih mjesec dana je preko 90 posto i možemo reći da je linija najuspješnija”, naveo je Đuzel.

Od 100 putnika na toj liniji preko 50 posto su turisti iz cijelog svijeta, a 50 posto domaće stanovništvo. Đuzel otkriva da planiraju još šest novih aviolinija.

“Sama činjenica da ćemo ove godine imati 40.000 putnika, broj noćenja se povećao i na dvije-tri noći. Prije je to bila jednodnevna destinacija.

Nastavlja se razvoj. Razvijanje letova za dijasporu, letova za turizam i treći segment za vjerski turizam – Međugorje. U narednih 7 dana raspisat ćemo javni poziv da jednu aviokomapniju baziramo u Mostaru da otvori još šest destinacija. Prioritet su Skandinavija i Istanbul te pojačavanje Njemačke”, otkrio je Đuzel

S ponosom ističe kako ove godine nisu imali niti jedan otkazan let te da nisu imali nikakvih problema u radu s aerodromom pa čak i kada je cijeli svijet bio u problemu zbog kolapsa interneta.