VIDEO  Dijelove BiH pogodila kiša praćena tučom i jakim vjetrom

nevrijeme
Tuzlanski.ba

Pojedine dijelove Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima pogodilo je jako olujno nevrijeme popraćeno velikom količinom kiše, jakim vjetrom i tučom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nevrijeme je pogodilo Tuzlansku županiju. Nakon kiše ubrzo je uslijedio jak vjetar, te tuča koja je ostavila posljedice po poljoprivredne usjeve. Teška situacija zabilježena je u Banovićima gdje je uz jaku kišu i led, puhao jak vjetar koji je lomio grane stabala, javlja N1.

“U narednim satima izrazito nestabilno vrijeme širom sjeverne i sjeveroistočne Bosne uz lokalno kišu i pljuskove s grmljavinom. Oprez zbog lokalno pojave nevremena uz led, veću količinu kiše za kratko vrijeme i jak vjetar. Nevremena trenutno ima kod Banovića i oko Kotor Varoši”, priopćeno je iz BH Meteo.

Također u poslijepodnevnim satima, Doboj je zahvatilo snažno nevrijeme koje je prouzročilo značajne poteškoće u prometu i materijalnu štetu.

Jak vjetar, praćen obilnom kišom, lomio je stabla i grane koje su padale na cestu i ometale promet.

Nestabilno vrijeme će se kako pojašnjavaju nastaviti i tijekom noći na ponedjeljak uslijed početka djelovanja visinske ciklone koja će nam tijekom ponedjeljka donijeti posvuda kišu i pljuskove s grmljavinom uz lokalno nevrijeme.

Tijekom noći na ponedjeljak padaline se najprije očekuju na jugu i zapadu zemlje, a kasnije tijekom ponedjeljka postepeno i u ostatku zemlje.

Meteorolozi su za danas najavili lokalne pljuskove i grmljavinu širom Bosne i Hercegovine.