DETALJI VRŠNJAČKOG NASILJA U SARAJEVU Odlikaš (15) nožem izbo jednog i probao drugog učenika, oglasio se i otac

Vršnjačko nasilje Briješće
Avaz

Tužiteljstvo Sarajevske županije podnijelo je sucu za maloljetnike Općinkog suda Sarajevo, prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora učeniku devetog razreda Osnovne škole "Behaudin Selmanović" u Briješću, a koji je nožem izbo vršnjaka, potvrdila je za Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri osnova

Prema njenim riječima pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Maloljetnik se tereti za pokušaj ubojstva jednog učenika i nanošenje lakše ozljede drugom učeniku.

Podsjećamo, Avaz je otkrio detalje incidenta koji je šokirao i uposlenike i ostale učenike ove škole. Naime, mladić koji je izvršio napad na vršnjake odličan je učenik.

Međutim, još nikome nije jasno zašto se odlučio napasti kolege i što je tome prethodilo.

Saznaje se da je nož kojem je izbo vršnjake, jednog ciljano, a drugog, koji je pokušao zaštiti kolegu, kupio, što je potvrdio i njegov otac. Točnije, otac je u izjavi tužitelju kazao da nož nije iznesen iz kuće.

Bio miran

Incident se dogodio tijekom odmora, a do tada je ovaj 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege.

Prema informacijama krvoproliće je spriječila pedagogica škole, koje je kada je vidjela što se dešava, odgurnula dječaka i oduzela mu nož.