DETALJI PUCNJAVE U STOCU Sarajlija priznao da je upucao nesretnu djevojku, tvrdi da se nije drogirao

Stolac ulica
Hercegovina.info

Sarajlija S.A. (42) je, kako saznaje Avaz, priznao istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije da je pucao iz pištolja u kući u mjestu Prenj kod Stoca, u kojoj je sinoć u ranim večernjim satima ranjena M.T. (31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to kratko i dežurni županijski tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Priznanje je uslijedilo nakon višesatne kriminalističke obrade koja je provedena nad još pet osoba koje su privedene i koje su skupa boravile u kući u vlasništvu S.P. (40) iz Sarajeva. Osim S.A. i S.P. slobode su lišeni E.P. (45), V.H. (34) svi iz Sarajeva te A.J. (33) i I.R. (28) iz Stoca.

Kako saznaje Avaz, u nastavku očevida koji je obavljen danas policija je pronašla pištolj, koji je nakon ranjavanja M.T., S.A. odbacio nedaleko od kuće. Također, pronađena je i čahura.

Motivi ovog incidenta koji je uznemirio javnost se utvrđuju, a prema prvim informacijama, između S.A. i još jednog muškarca je došlo do konflikta dok su bili ispred kuće.

U jednom trenutku muškarac koji se sukobio sa S.A. je ušao u kuću, nakon čega je on krenuo za njim zapucavši iz hodnika prema prostoriji u kojoj se nalazilo kompletno njihovo društvo. Metak koji je ispaljen pogodio je nesretnu M.T. u predjelu vilice, a ozljede koje je zadobila su okarakterizirane kao opasne po život.

Ona je, podsjetimo, hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, gdje je dovezla ekipa Hitne pomoći stolačkog Doma zdravlja koja je ovaj događaj i prijavila policiji.

Dolaskom na lice mjesta sve osobe koje je zatekla policija su odavali sumnju da su bili pod utjecajem narkotika. Navodno, osumnjičeni za ovo kazneno djelo koje se kvalificira kao pokušaj ubojstva je negirao da je uzimao narkotička sredstva, ali je priznao da je konzumirao alkohol. Prema naredbi dežurnog tužitelja s mjesta zločina su izuzeti određeni predmeti i tragovi radi poduzimanja daljnjih dokaznih radnji.

Također, naređena su i sva toksikološka vještačenja te sve druge neophodne istražne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.