DETALJI PUCNJAVE Braća uhićena u Neumu ispalila 12 metaka u muškarca

Šip pucnjava braća Abazi
Hayat

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva ŽS te odredio jednomjesečni pritvor braći Almedinu i Seadu Abaziju, koja su 18. srpnja u sarajevskom naselju Šip ranili Almedina Ramovića, potvrđeno je za „Avaz“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasnost od bijega

Za Abazije, koji se sumnjiče za pokušaj ubojstva, pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega te bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pritvor je predložen i za Adisu Salkić, koja je uhićena zbog pomaganja Abazijima nakon počinjenog kaznenog djela, a također postoji opasnost od bijega i ometanja istrage.

Braća Abazi sumnjiče se da su se 18. srpnja u 19:15 sati Golfom dovezli u ulicu Branilaca Šipa, znajući da se u jednom ugostiteljskom objektu nalazi Almedin Ramović s kojim su bili u sukobu.

U trenutku kada je Ramović krenuo prema njihovom vozilu, braća su u njegovom pravcu ispalila najmanje 12 hitaca, nakon čega su pobjegla s mjesta događaja.

Tri rane

Ranjenom su u pomoć pritekli građani, nakon čega je prevezen u KCUS.

Almedin Ramović zadobio je dvije ustrelne i jednu prostrelnu ranu u predjelu zdjelice, što su konstatirali liječnici Klinike za anesteziju i reanimaciju.

Zbog teških ozljeda opasnih po život, iste noći je radi spašavanja njegovog života podvrgnut operativnom zahvatu. U stanju je inducirane kome i životno je ugrožen.

Adisa Salkić, koja je u izvanbračnoj zajednici sa sinom Seada Abazija, automobilom BMW, ujutro, 19. srpnja, odvezla je braću Abazi izvan Sarajeva.

MUP Županije Sarajevo odmah je raspisao potragu za njima, te su istog dana u 9:30 sati zaustavljeni i uhićeni u Neumu.

Da bi zametnuli trag, što ipak nije uspjelo, braća su predala svoj mobitel jednom poznaniku da ga odnese u Tuzlu. Policija je locirala mobitel i pronašla poznanika.

Mogući motiv

Prema neslužbenim informacijama, motiv pokušaja ubojstva je sukob Almedina Ramovića i Seada Abazija. Sead je automobilom umalo pregazio Ramovića i njegovu maloljetnu kćer. Ramović, koji nikada nije imao kontakta s Abazijima, uplašen za svoju kćerkicu, fizički je napao Seada, koji mu je nakon toga prijetio da će otići po pištolj i ubiti ga.