DETALJI NAPADA U MOSTARU Pijani Palestinac maltretirao goste kafića, a onda napao momka koji je u obrani izvadio palicu

Policija MUP HNŽ

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Mohamedu Nabaliju (1990.), strani državljanin, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „nasilničko ponašanje“ iz čl. 362 st. 1 KZ F BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohamed Nabali se sumnjiči da je dana 8. listopada 2024.godine, oko 21 sat u Mostaru, ispred jednog ugostiteljskog objekta, naročito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir više osoba, tako što je u vidno alkoholiziranom stanju prišao I. J., koji je sjedio u bašti ugostiteljskog objekta, na trotoaru ulice, bez ikakvog povoda, gestikulirajući mu drsko, pa kad mu je isti rekao da se udalji, prišao zaposlenici objekta E. D., obzirom da je isti bio vidno alkoholiziran i drzak, pa nakon što je na lice mjesta došao i N. J., te ga pitao „u čemu je problem i što hoće“, isti mu se drsko unio u lice i pričao na arapskom jeziku, pa kada ga je oštećeni odgurnuo od sebe, osumnjičeni je izvukao kemijsku olovku iz džepa koristeći je kao oruđe, krenuo prema oštećenom N. J. i s namjerom da ga ozljedi nasrnuo na njega, pa je oštećeni radi svoje zaštite pobjegao u ugostiteljski objekt i kako bi se obranio uzeo drvenu palicu, nakon čega je osumnjičeni zastao s napadom, da bi po dolasku policijske patrole na iste vikao, urlikao, te tražio novac.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu Mohamedu Nabaliju, jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, odnosno, nedostupnosti pravosudnim tijelima.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo.