DEMANTI Mario Krešić uhićen u velikoj policijskoj akciji u Dubaiju nije iz Mostara

uhićenje
Guardia Civil

Tjednik Nacional u subotu 15. 06. 2024. objavio je tekst pod naslovom "EKSKLUZIVNO Razbijeno više klanova Balkanskog kartela, uhićeni i Hrvati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst je prenesen sa španjolskog istraživačkog portala Info Libre.

U tom tekstu spominje se i uhićenje Marija Krešića koji je pred Sudom BiH osuđen 2009. godine.

Portal Hercegovina.info prenio je predmetni članak u kojem je greškom naveo kako je uhićeni Krešić iz Mostara.

Po zahtjevu za demant odvjetnice pogrešno imenovanog Marija Krešića, Fahire Rizvanbegović objavljujemo službeni demant uz ispriku zbog neugodnosti koje je taj tekst prouzročio.

ZAHTJEV ZA DEMANT OBJAVLJENOG TEKSTA

"U moju kancelariju je pristupio Mario Krešić zvani " Jusa" i obavijestio me da ste dana 15.06.2024. god. na svojoj internet stranici objavili tekst pod nazivom " VELIKA POLICIJSKA AKCIJA - Razbijeno više klanova balkanskog kartela, tri Hrvata među ključnim ljudima" u kojem tekstu ste ga izričito imenovali punim imenom, prezimenom, nadimkom, zajedno s datumom i mjestom rođenja navodeći da je upravljao logistikom koja je bila potrebna balkanskim klanovima u zapadnoj Africi za transport kokaina koji su isporučivali iz Kolumbije, Ekvadora i Brazila, da je uhićen u akciji prije nekoliko mjeseci u Dubaiju, itd.

Navodi iznijeti u tekstu su apsolutno neistiniti pa je ovakvim svjesnim plasiranjem dezinformacija u javnim medijima je učinjena kleveta, te nanesena šteta poslovnom, obiteljskom životu, osobnom ugledu i moralu moje stranke jer isti nikad nije bio u Dubaiju a kamoli sudjelovao i bio uhićen u prednje navedenoj akciji.

Pravo javnosti da bude informirana i sloboda javnog izražavanja ne isključuju obvezu onoga tko takve informacije iznosi ili prenosi da postupa bona fide, pa u tom kontekstu i obvezu da takve informacije prethodno provjeri. Ovdje se očigledno radi o kleveti iznesenoj u sredstvima javnog informiranja koja ima po pravilu, a u konkretnom slučaju sasvim izvjesnu posljedicu i materijalne štete i teže povrede časti i ugleda mog klijenta".