DAN ŽALOSTI U FBiH Zastave na pola koplja u znak sjećanja na žrtve iz Sanskog Mosta

Dan žalosti zastava na pola koplja
Hercegovina.info/ilustracija

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na posljednjoj sjednici održanoj prošlog tjedna donijela odluku da će danas, 26. kolovoza, u FBiH biti Dan žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je ovu odluku zbog izražavanja sućuti i suosjećanja s obiteljima žrtava trostrukog ubojstva u Sanskom Mostu.

"Dan pokopa posljednje žrtve tragičnog zločina u Mješovitoj srednjoj školi 'Sanski Most', 26. kolovoza 2024. godine, proglašava se Danom žalosti u Federaciji BiH", priopćeno je iz Vlade FBiH.

U stravičnom zločinu koji je počinio domar škole Mehemed Vukalić ubijeni su ravnatelj škole Nijaz Halilović, profesorica Gordana Midžan te tajnica škole Nisveta Kljunić.

Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih tijela vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih osoba na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Također, medijske kuće na teritoriju Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.