DA IM NE BUDE VRUĆE Mostarska tvrtka montirat će klime parlamentarcima i službenicima

Parlament BiH
Hercegovina.info

Zaposleni u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, u kojoj su smještena i ministarstva u Vijeću ministara BiH, ali i uredi u kojima rade brojni službenici zajedničkih institucija, uskoro će moći odahnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakleno vruće prostorije na koje se žale već duže vrijeme, uskoro će "propuhati" nove klime od milijun KM čime će doći kraj ovom dugogodišnjem problemu.

Naima, Služba za zajedničke poslove institucija BiH je nakon nekoliko pokušaja nabavke, izmjena i poništenja, okončala postupak i za posao vrijedan 1.065.000,00 KM s PDV-om odabrala mostarsku tvrtku Alfa Therm iz Mostara, javlja Akta.ba.

Ponude su dostavile tri tvrtke, a na kraju je odabrana najniže prihvatljiva ponuda navedene tvrtke koja će raditi nabavku i zamjenu sustava klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, zamjena sustava klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine BiH trebala bi biti završena do 2025. godine, za što je Služba za zajedničke poslove institucija BiH krajem prošle godine zatražila tri milijuna KM (u 2023. godini 1.065.000,00 KM, u 2024. godini 1.000.000,00 KM, te u 2025. godini 935.000,00 KM).

Služba za zajedničke poslove bh. institucija je ovako pravdala potrebu za zamjenom sadašnjeg sustava klimatizacije u zgradi Parlamenta.

"Postojeći sustav klimatizacije je izvan funkcije zbog nepostojanja rashladnog medija, freona R11 koji je iz ekoloških razloga zabranjen u EU i više se ne proizvodi, niti se može nabaviti na tržištu", navedeno je u dopisu u kojem Služba tvrdi kako je blagovremeno poduzela sve aktivnosti u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima kako bi bio riješen ovaj problem.

S obzirom na to koliko rade, ministri, zastupnici i izaslanici se i nemaju pravo žaliti na uvjete rada, ali su novim proračunom ipak predviđena sredstva za rješavanje ovog problema.

Bilo kako bilo, natječaj je završen, izvođač radova odabran, a službenici i parlamentarci će dobiti klimatizirane prostorije plaćene milijunima bh. građana.