ČEKA SE ODLUKA Preko Jablanice bi se moglo prometovati samo preko noći

Donja Jablanica
Hercegovina.info

Premijer FBiH Nermin Nikšić izjavio je u Dnevniku D Federalne televizije da je na putu M17 uspostavljena potpuno komunikacija, riješeni su problemi koji postoje, međutim, upravo zbog akcija spašavanja ne puštaju promet, osim za interventna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da bi Vlada FBiH danas trebala da se donese odluka da po noći od sedam uvečer do sedam ujutro promet može odvijati slobodno, a da u narednih nekoliko dana, dok su u prilici da rješavaju situaciju, tijekom dana ne bude prometa.

Nikšić je naveo da će ta dionica puta M17 zahtijevati presvlačenje asfaltom i da je u ovom trenutku nasut onaj dio puta u Komadinovom vrelu koji je bio odnesen i probijena komunikacija ispod željezničkog nadvožnjaka koji je bio potpuno zatrpan kamenicama.

''Jučer smo imali jedan sastanak na kojem je bio direktor Željeznica, direktor Cesta Federacije i jedan od izvršnih direktora Autocesta. Razgovarali smo na temu i sanacije dionice M17, ali i ove dionice željezničke pruge. Moram reći da smo informirani kako je željeznička pruga od Konjica do Donje Jablanice potpuno u funkciji, kao i iz Mostara do ovog dijela u Komadinovom vrelu gdje je praktično prekid. Neće biti problem sanirati kad dođemo u fazu da saniramo'', rekao je Nikšić.