BIJELI BRIJEG NA GRADSKOM VIJEĆU Sporna zgrada se u regulacijskom planu tretira kao da nikako ne postoji

Bijeli Brijeg Urbicid
Hercegovina.info

Današnja sjednica Gradskog vijeća obiluje brojnim točkama, a pomalo nestvarno zvuči podatak da su vladajući za ovu sjednicu uvrstili čak 54 točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od njih su na samom početku sjednice skinute s dnevnog reda, no veliki dio njih je ostao na redu za diskusiju. Jedna od točaka koja sigurno godinama plijeni pozornost i brigu građana je sporna zgrada na Bijelom brijegu, a sad se našla u regulacijskom planu.

Regulacijski plan za Bijeli brijeg iznio je Mirza Šahović, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara.

"Što se tiče sporne zgrade na Bijelom brijegu, mi smo uradili školski kako bi zgrada mogla izgledati da se tu ne nalazi ništa. Radi se o skraćenju gabaritno od 45-50 posto i s dodavanjem dvije etaže garaže, da bi taj objekt mogao uopće na tom mjestu biti. Ovo je isto tako urađeno onako kako bi moglo biti da tu ne postoji nikakav objekt i da ispoštuje sva tri koeficijenta koja smo zadali kod svih drugih objekata", iznio je na sjednici.

Šahović je dodao oko demolicije da je zajednički stav Urbanizma da se svi objekti-priljepci na javne objekte i svi objekti nelegalno napravljeni na javnim površinama koji nemaju dozvole i koji se nalaze na parcelama Grada da idu u demoliciju. Radi se o velikom broju objekata koji idu u demoliciju.

Zgrada Bijeli brijeg na Vijeću

Sumnja HRS-a u dobre namjere

"Tretirati ovo kao da ničega nema je iskreno smiješno. Mi se s tim trebamo suočiti na drukčiji način: kakva je bila dozvola, je li bila zakonita, je li investitor izašao izvan i takve dozvole koju je dobio", kazao je Slaven Bevanda u raspravi dodajući da se rušenje svih bespravnih objekata kosi s odlukom Gradskog vijeća o legalizaciji te je moguća diskriminacija nekih građana. 

Uključio se i njegov stranački kolega Bubalo.

"Zgrada kako je stavljena je zapravo kako bi trebalo biti u skladu s dozvolom? Ja nikada nisam vidio dozvolu. Je li to u skladu s dozvolom ili u skladu sa zakonom?", pitao se Silvio Bubalo pred okupljenim vijećnicima i nije naišao na afirmativan odgovor na pitanje je li itko vidio dozvolu za zgradu na Bijelom brijegu.

Svi nazočni vijećnici usvojili su jednoglasno zaključak regulacijski plan kao dobru osnovu za izradu prijedloga plana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.