BEČ Hrvatu prijeti 12 godina zatvora nakon što je na božićnom domjenku nožem izboo radnog kolegu

suđenje

Dana 15. prosinca prethodne godine, molerska tvrtka proslavila je Božićni domjenak u jednoj pivovari u Beču-Landstrasse. Pilo se puno. Poslije jela došle su litre votke. “Samo votka, votka i još votke”, samo se prisjeća 47-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Popio sam barem litru” – a poslije toga Hrvatu blijede sjećanja. Istu večer stvari su potpuno eskalirale, a na svu sreću nitko nije preminuo, javlja Kroativ.

Kako su tada izvijestili mediji, Hrvat je zadao devet uboda nožem kolegi u gornji dio tijela i to odmah ispred bečkog restorana. Prethodno je žrtva, 43-godišnjak rekao potpuno pijanom muškarcu: “Hajde, idi kući.” Okrivljeni je tada izvukao nož i snažno ubo žrtvu u trbuh i bok.

Njegov branitelj na zemaljskom sudu u Beču želi uvjeriti porotu da je njegov klijent uistinu miran čovjek i da ni sam ne može objasniti što se dogodilo kobne noće. “Ne može objasniti kako je to mogao učiniti. On je zapravo vrlo miroljubiva osoba. Sretan je što gospodin nije teško ozlijeđen.”

I sam 47-godišnjak volio bi objasniti svoju prirodu predsjedavajućoj sutkinji Nicole Baczak: “Bio sam tamo sa svojim radnim kolegama koje stvarno volim. I mene svi vole. Nikada nije bilo problema.” U prilog svom milosrđu Hrvat je držao crtež Isusa koji je sam napravio.

Prema njegovim riječima, božićni domjenak bio je malo drugačiji – koliko se on sam sjeća. Četvorica kolega su ga napala niotkuda, a on se jednostavno branio. Hematomi na licu bi to trebali dokazati. Ali to nije uvjerilo porotu: Dvanaest godina zatvora za pokušaj ubojstva – presuda nije pravomoćna.