ANKETA Koji vam je najgori stranački slogan na mostarskim izborima?

Plakati

Počela je predizborna kampanja za lokalne izbore 2024. te su (skoro) sve stranke koje na njima participiraju objavile i svoje prve promotivne materijale i slogane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna se ne odlikuje nekim pretjerano originalnim grafičkim rješenjem, kao ni inventivnim sloganom, a mi vas pitamo, čija vam je najgora, najgluplja, te koja vam najviše vrijeđa inteligenciju? 

HDZ BiH: (5+5) Razvojan, siguran, moderan! Grad Mostar

Dominira HDZ-ova standardna plava boja, vizualno rješenje poprilično dosadno, slično onome od prije četiri godine, kao što su slična i obećanja koja su dali biračima.

Na predstavljanju programa obećali su razvoj, modernizaciju i društvenu pravednost s naglaskom na osiguravanje održivog gospodarskog rasta, otvorenost prema novim idejama i tehnologijama, te stvaranje pravednijeg društva. Također, prvih pet elemenata programa ističe važnost urbane sigurnosti te promocije sporta i kulture kao ključnih elemenata u izgradnji zdravih zajednica.

Izborni slogani za Mostar 2024

Drugi dio programa temelji se na tradicionalnim vrijednostima zajedništva, obitelji i domoljublja uz vjerodostojnost i dostojanstvo kao temeljno načelo političkog i stranačkog djelovanja. Ovi elementi naglašavaju potrebu za očuvanjem kulturnog identiteta, jačanje obiteljskih struktura te odgovornog i transparentnog vođenja politike.

Koalicija za Mostar: Mostar za sve!

SDA, BH Zeleni i BPS Sefer Halilović u svojim predizbornim obećanjima i kroz slogan obećavaju Mostar za sve. U odnosu na prethodno grafičko rješenje samo su plavu boju fonta zamijenili zelenom, a ostatak nisu previše dirali. 

Izborni slogani za Mostar 2024

Svoj program predstavljaju u petak u 20 sati.

Koalicija Trojka: Grad koji spaja. 

SDP, Naša stranka i NiP koji zajednički izlaze na ove lokalne izbore obećavaju da će Mostar biti grad koji spaja. Još nema najave kada će predstaviti svoj program biračima.

Izborni slogani za Mostar 2024

HRS: Uz čovjeka

HRS u kampanju ulazi misteriozno, dok su svi ostali objavili barem grafičko rješenje skupa sa sloganom, Republikanci su samo postavili profilnu sliku sa slovom #R. Ono što se vidi je promjena palete boja i moderniji dizajn.

Izborni slogani za Mostar 2024

HDZ 1990: Srcem za Mostar

Devedesetkin dizajn ako je suditi prema prvim profilnim slikama koje iskaču po društvenim mrežama asocira na već viđeno s njihove strane. Slogan za ove izbore je 'srcem za Mostar', no izbor boja crveno na plavo i nije najspretnije rješenje. U toj stranci se nadaju da bi ovaj put mogli uhvatiti koje vijećničko mjesto budući da u proteklom mandatu nisu imali predstavnika u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Izborni slogani za Mostar 2024

Koalicija Grade moj: Grade moj

U ovoj koaliciji nisu previše eksperimentirali, pa je tako naziv koalicije zapravo i slogan za predizbornu kampanju. Koaliciju DF - NES - PMP - SBiH predvodi Sanel Kajan, a njihovo vizualno rješenje je prihvatljivo. Modernija verzija grba Grada Mostara ističe se pogođenim i lijepo složenim bojama. Minus vizuala je štrihirčić koji je bio prepoznatljiv za prošlu kampanju SDA-ove 'Koalicije za Mostar'.

Izborni slogani za Mostar 2024

Boška Ćavar: Dvorišta djeci, a ne pohlepi

Bivša vijećnica Naše stranke, a kasnije neovisna vijećnica u Gradskom vijeću na ove izbore izlazi samostalno. Na društvenim mrežama je aktivna, a pohvalila se i izbornim stožerom za vrijeme kampanje, rješenjem koje se ne mogu pohvaliti ni velike stranke.

Izborni slogani za Mostar 2024

'Dvorišta djeci, a ne pohlepi', vjerojatno je sinonim borbe koju je vodila Ćavar protiv mostarskog poduzetnika i odluka gradskih čelnika koji su ušli u dvorišta građana.

Elvis Redžić: Za pobjedu!

Neovisni kandidat Elvis Redžić na svom Facebook profilu objavio je par objava u kojima priželjkuje dobar izborni rezultat riječima 'Za pobjedu'. Objavio je tijekom dana i službeni plakat, te slogan: "Građanski otpor!!

Eko Redžić

HSS BiH, te mostarski SNSD zasad nisu objavili svoje slogane, a iste nemaju ni ostali neovisni kandidati koji se natječu na loklanim izborima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.