AKTIVNOST MOSTARSKIH GRADSKIH VIJEĆNIKA Pojedini ne silaze s govornice, a evo koji su se javljali stidljivo ili nikako

Gradsko vijeće Mostar

Gradsko vijeće Grada Mostara nakon višegodišnje 'pauze' konačno je dobilo priliku za rad nakon izvanrednih izbora za Grad Mostar 2020. godine., a stranke su pokušale ubaciti svoje najbolje kadrove kako bi bili glas građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među vijećnicima koji su sjedili u vijećničkim klupama u još uvijek aktualnom sazivu, velik je raspon od vrlo aktivnih pa sve do onih koji su se javljali baš rijetko ili nikako.

Tako se među najaktivnijim vijećnicima koji su sudjelovali u diskusijama nalaze Irma Baralija (Naša stranka), Slaven Bevanda (HRS), Silvio Bubalo (HRS), Boška Ćavar (neovisna vijećnica), Mirza Drežnjak (SDA), Adela Gosto (PMP), Salem Marić (SDA), Kažimir Miličević (HDZ BiH), Marko Novak (HDZ BiH), Damir Šunjić (HDZ BiH), Sanel Žuljević (SDP BiH), Slavko Zovko (HRS),  Adil Šuta (SDA) te Antonio i Ivan Zelenika (HDZ BiH). Podaci se odnose na vijećnike koji su sudjelovali u barem 15 vijećničkih diskusija tijekom prošle godine.

Aktivnost gradskih vijećnika u Mostaru

Najviše inicijativa prošle godine u Gradskom vijeću podnijela je Adela Gosto (PMP) s 15 inicijativa, a s 13 inicijativa slijede ju Sanel Žuljević (SDP) te Haris Nazdraić (SDA) te HRS-ovi Bubalo i Zovko koji su podnijeli po 11 inicijativa. Stanko Ćosić, HDZ-ov zastupnik iz Rodoča prošle godine uputio je 10 inicijativa prema Gradskom vijeću.

Aktivnost gradskih vijećnika u Mostaru

Oporbeni vijećnik Silvio Bubalo (HRS) u 2023. godini imao je najviše pitanja (20), dok je Boška Ćavar imala 16 službenih upita kao gradska vijećnica, a isto toliko upita imao je i SDP-ov Sanel Žuljević. U samom vrhu je i HRS-ov Slavko Zovko s 14 pitanja, a među istaknutijima 'pitačima' je i HDZ-ov umirovljenik Tomislav Primorac s 11 pitanja.

Aktivnost gradskih vijećnika u Mostaru

Osim aktivnih vijećnika, solidan broj njih nije se pokazao kao mikrofon građana i njihovih problema. HDZ-ov Vladimir Čabrilo nije imao niti jedno pitanje, kao ni inicijativu, a nije ni diskutirao u raspravama. Slabašnu statistiku iza sebe ima i novi šef mostarske SDA Adis Čolaković koji je imao jedno pitanje, jednu inicijativu i samo jednom je sudjelovao u diskuiji. Nazif Derviškadić (PMP) imao je također jedno pitanje i tri inicijative i samo jednom sudjelovao u diskusiji.

SDP-ova Lamija Duraković u protekloj godini samo se jednom javila u diskusiji te nije imala nijedno pitanje niti vijećničku inicijativu. Nije se proslavio ni nesuđeni gradonačelnik Zlatko Guzin (SDA) koji je prošle godine podnio samo jednu inicijativu te sudjelovao u četiri diskusije. HDZ-ova Miljana Kovačević nije se nijednom javila, nije ništa pitala, a podnijela je jednu vijećničku inicijativu. Njezin stranački kolega Vlatko Marinović nije imao nijedno pitanje, kao ni inicijativu, ali je 12 puta sudjelovao u diskusijama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.