AKCIJA U BANJOJ LUCI Ranjen pripadnik SAJ-a, sudjelovalo 170 policajaca

Pretresi David Dragičević MUP RS policija
BN

U akciji "Eskadron", koja je danas izvedena na području Banje Luke, uhićeno je ukupno 19 osoba, a detalje ove velike akcije iznio je načelnik Uprave policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić rekao je da je u akciji sudjelovalo 170 policajaca, a da je u provođenju akcije ranjen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Klix.ba.

"Jedna osoba je u smjeru policijskih službenika pustila psa Cane Corso, a policijski službenici su u samoobrani upotrijebili oružje i pucali. Došlo je do rikošeta i krhotine su ga pogodile u petu desne noge. Pružena mu je liječnička pomoć i radi se o lakšim tjelesnim ozljedama”, rekao je načelnik.

Kazao je i da je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praha koji asocira na kokain, nešto više od jednog kilograma marihuane i 35.000 KM.

"Uhićeno je 19 osoba, jedna je u pritvoru, dok se za dvije osobe traga. U akciji je zaplijenjeno ukupno oko 900 grama bijelog praha nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Također je zaplijenjena oprema za pakiranje. pronađeno je i oduzeto više digitalnih vaga, mobilnih telefona i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku", dodala je pročelnica.

Od 19 uhićenih zasad je poznato jedno ime, a radi se o osobi koja je otprije poznata policijskim tijelima. Riječ je o Borislavu Đukanoviću zvanom Gru, koji se ranije dovodio u vezu s švercom droge.

Načelnik banjalučke policije je na press konferenciji rekao i da su ostali osumnjičeni, također, od ranije poznati policiji.

"U okviru operativne akcije kodnog naziva 'Eskadron' policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u suradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Jedinicom žandarmerije MUP-a Republike Srpske danas su lišili 19 osoba V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M. M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.