AKCIJA INCITAT Tužiteljstvo traži još dva mjeseca pritvora za uhićenog načelnika Berila i njegove suradnike

Ibro Berilo

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije predložio je Županijskom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu informaciju za portal Avaza potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić.

"Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", kazala je Bavčić.

Berilo je, podsjećamo, uhićen prije dva tjedna i nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica. Osumnjičen je za primanje mita i zloupotrebu položaja.

Iako slovi za najbogatijeg načelnika, s brojnim nekretninama u svom vlasništvu, Berilo je, što je utvrdilo Tužiteljstvo SŽ, sakrio apartman u hotelu "Aroma" na Bjelašnici, koji je dobio na poklon. 

Istragom je, također, utvrđeno da se na računu njegove supruge nalaze stotine tisuća maraka, koje su blokirane. Sve je to novac koji je Berilo bio dužan prijaviti, a nije. O svemu je ranije obaviješten i Ured za borbu protiv korupcije SŽ.

Po rješenju Županijskog suda u Sarajevu i naredbi Tužiteljstva SŽ na Bjelašnici je jučer izvršena velika policijska akcija, kojom se oduzima imovina osumnjičenim u akciji "Incitat".