AKCIJA 'INCITAT' Plijeni se pet apartmana i jedan parking

sudska policija
N1

Pripadnici Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH danas na Bjelašnici plijene nezakonito stečenu imovinu od osumnjičenih u nedavno provedenoj akciji "Incitat" u kojoj je uhićen načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako N1 saznaje, na mjestu događaja su sudska policija i MUP Županije Sarajevo. U sklopu akcije plijeni se pet apartmana i jedan parking. Među apartmanima nalazi se i jedan apartman Ibre Berila.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Županije Sarajevo i Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Federacije Bosne i Hercegovine plijene nezakonito stečenu imovinu od osumnjičenih u akciji “Incitat”.

Prije nekoliko tjedana je provedena akcija “Incitat”. U sklopu spomenute akcije uhićen je načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, njegova pomoćnica Nađa Milišić, biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal i bivši direktor Sarajevo-šuma Nermin Demirović.

Uhićenju su prethodili pretresi na nekoliko lokacija u Županiji Sarajevo, među kojima su prostorije Općine Trnovo i tvrtke LOK-PIL d.o.o. Sarajevo, te još nekoliko lokacija na Bjelašnici.

Županijski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Trnovo Ibru Berilu, kao i dvoje uhićenih u istom predmetu – Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanović.