AERODROMI RS Nagomilani gubitak 7,32 milijuna KM, protiv poduzeća vođena tri sudska spora

Aerodrom Banja Luka
Agencije

Nagomilani gubitak 'Aerodroma RS' na kraju prošle godine dostigao je iznos od 7,32 milijuna maraka, navedeno je u revizorskom izvješću tog javnog poduzeća koji je uradila nezavisna revizorska kuća 'Grant Thornton'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, revizori su naveli i kako su krajem prošle godine tekuće obveze 'Aerodroma' premašile tekuću imovinu za iznos od 5,32 milijuna maraka.

"Uprava ovog javnog poduzeća smatra da uz pomoć Vlade Republike Srpske poduzima sve neophodne mjere u vezi s kontinuiranim poslovanjem", stoji u revizorskom izvješću koji će biti razmatran na sjednici Skupštine akcionara ovog poduzeća, koja je najavljena za 28. lipnja, piše Glas Srpske.

U istom dokumentu stoji i da su na kraju prošle godine protiv poduzeća vođena tri sudska spora čija je procijenjena vrijednost 460.429 KM.

"Poduzeće se na dan 31. prosinca 2023. godine javlja kao tužitelj u jednom sudskom sporu čija je procijenjena vrijednost 62.383 KM", navode revizori.

Naveli su da je, prema informacijama iz uprave, nakon 31. prosinca protiv poduzeća pokrenuto šest sudskih sporova u iznosu od 411.640 KM.

"Pored toga, kiosk koji je u sastavu pristanišne zgrade je prestao s radom i u tijeku je procedura otvaranja stečajnog postupka za povezanu pravnu osobu “ARS turs” Banjaluka", naveli su revizori.