ADELA GOSTO POVUKLA KANDIDATURU Imala sam izbor da pogazim sve u što vjerujem ili da ostanem dosljedna odgoju roditelja

Adela Gosto

Vijećnica Adela Gosto objavila je na svom Facebook profilu priopćenje za javnost u kojem je priopćila kako povlači svoju kandidaturu na predstojećim izborima kao nositeljica liste na Starom gradu ispred Koalicije ‘Grade moj’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog poruka i poziva koje trenutno dobivam dužnost mi je obavijestiti javnost i sve one koji su tokom mog političkog angažmana bili uz mene i koji su i na ovim izborima željeli glasati za mene, da sam preko vikenda odlučila povući svoju kandidaturu kao nositeljica liste na Starom gradu ispred Koalicije ‘Grade moj’. Sve što ću reći povodom ove teme je da sam tokom vikenda bila pred izborom dal’ da pogazim sve u što ja vjerujem ili da ostanem dosljedna onom čemu su mene moji roditelji odgajali i čemu ja učim svoju djecu. Izbor je jasan", napisala je Gosto.

U nastavku je napisala da je ono što joj je najbitnije to da je njen otac trenutno ponosan na nju.

"Ja od ovog momenta nisam član niti jedne stranke. Niti sam na bilo kojoj listi za ove izbore. Molim vas da poštujete moj stav i moju privatnost. O ovoj temi neću govoriti, a moja odluka će svima biti puno jasnija nakon izbora. Hvala Vam za sve pozive i poruke tokom današnjeg dana, oni su mi samo potvrda da sam ostala na pravom putu. Niko nije rekao da će pravi put biti lagan i svjesna sam da ću puno puta baš kao i sada tim putem morati koračati sama, ali ja sam dovoljno jaka za to. Ovo nije kraj", kazala je Gosto u objavi.

Kako kaže, ona je ovu igru naučila igrati i to bez varanja.

"Ja sam ovu igru naučila igrati i to bez varanja i takve stvari koliko se god činilo da se danas ne vrednuju… vjerujte da se vrednuju. Jer samo dobre stvari dugo traju. Hvala PMP-u na svemu i želim im svu sreću na izborima", zaključila je Gosto.

Ispod objave Gosto nižu se brojni komentari njenih Facebook prijatelja, a svi oni su za sada puni podrške.

“Jedina političarka kojoj bih dala svoj glas se povlači iz politike. Adela, puna podrška”, jedna je od objava podrške na profilu vijećnice.

U jednom od komentara podrške napisano je “Sve će ti oprostiti, ali uspjeh nikad ne”, uz nastavak da treba ići tvrdoglavo u svom smjeru dalje.

Podsjećamo, Adela Gosto trebala je predvoditi listu koalicije "Grade moj" za područje Starog grada. Nakon njezinog odustajanja tu listu predvodi Amira Hadžić, dok gradsku listu ove koalicije predvodi Sanel Kajan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.