ADELA GOSTO O IZBORNIM MANIPULACIJAMA 'Ne nasjedajte na prevare, gradonačelnik iz probosanskog bloka nije moguć'

Adela Gosto

Mostarska vijećnica u sazivu 2020-2024 Adela Gosto danas je u svom Facebook statusu upozorila na izborne manipulacije tvrdeći kako priče o mogućem gradonačelniku iz tzv. probosanskog bloka predstavljaju veliku obmanu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo što ću vam sada reći, neće vam reći niti jedan kandidat na listi, niti jedna stranka. Ovo je moj način borbe. Govoriti vam istinu! Molim vas pročitajte ovo i ne dozvolite da itko od vas/nas pravi ovce. Ja nisam željela sudjelovati u obmanjivanju javnosti i pozivati narod da glasa za pripremljene prevare. Ovo što ću vam sada reći, znaju oni koji vam prodaju priču da će ići u utrku za gradonačelnika i znaju to od trenutka predaje lista kandidata u SIP. Sve je to jedna velika prevara!!!'', objavila je vijećnica Adela Gosto.

'Šansa za gradonačelnikom iz 'probosanskog bloka' ne postoji'

''Priča da bilo tko može na ovim izborima imati gradonačelnik osim HDZ-ovog kadra je jedna velika laž nažalost. Vrlo lako manipuliraju masom, jer ogroman dio vas ne zna na koji način se računaju mandati, te koliko vijećnika može ući s koje područne liste. Da šansa za gradonačelnikom koji bi bio iz skupine kako se često nazivaju 'probosanskog bloka' ne postoji, govori to gdje su stranke iz 'probosanskog bloka' predale svoje liste kandidata', piše u statusu Adele Gosto.

'Znaju da neće prihvatiti vijećnički mandat'

''Oni koji se razumiju u proces znaju da predavanjem dvije liste na jugozapad i nikakve šanse od osvajanja mandata na jugu znači da “probosanski blok” neće imati dovoljno ruka po ulasku u vijeće da se izabere netko od njihovih 'kandidata za gradonačelnika'. Zato neki od onih koji se predstavljaju kandidatima za gradonačelnika, znaju već danas, a znali su to puno ranije da neće prihvatiti vijećnički mandat i da se neće kandidirati na funkciju gradonačelnika jer dovoljan broj ruka da to postanu neće imati. Sve ovo oni znaju od početka, a i dalje vas obmanjuju i uvjeravaju u nešto što se neće dogoditi'', poručuje.

'Glasajte za one koji će ostati u vijeću'

''Molim vas zbog vaše i moje djece da glasate za vijećnike. Za koje vijećnike ćete glasati i s koje liste, iz koje koalicije to je vaš izbor, ali glasajte za one koji će prihvatiti mandat i ostati u vijeću bez obzira na rezultat izbora i koji će biti vaš glas tamo u vijeću, koji će raditi. Ne dajite glas manipulatorima koji u vijeću neće provesti ni dana, jer ti su svjesni da vas obmanjuju i rade to vrlo vješto koristeći to što vi ne poznajete proces izbora. Dakle vjerujte mi kad vam danas kažem da priče o gradonačelniku na ovim izborima iz toga što nazivaju 'probosanski blok', nažalost nema, to je laž'', piše Adela Gosto.

''Nemojte dozvoliti da vam poslije izbora bude jasno što sam vam govorila, shvatite ovo danas dok još imamo vremena da bar izaberemo one koji će kroz vijećničke mandate raditi u korist naroda. Takvih ljudi imate na svim listama! Rekla sam vam u trenutku svog odstupanja, da će vam moja odluka biti jasnija nakon izbora'', zaključuje mostarska vijećnica Adela Gosto.