APEL SVEĆENIKA 'Potrebni su voda, lijekovi i agregati'

Obri poplave, Jablanica
Katolički tjednik

Poplave koje su s četvrtka na petak, 4. listopada, pogodile Jablanicu i sjeverni dio Hercegovine, potpuno su od svijeta odsjekle područje u dolini rijeke Neretvice gdje su smještene župe Podhum-Žitače, Obri i Solakova Kula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za Katolički tjednik kazao župnik u Obrima, sa sjedištem u Kostajnici, don Marin Marić, stanje je kaotično. „Sinoć od 2:00 sata nemamo struje i telefona. Ono što je najteže jest da ljudi nemaju vode. S planine Bokševice pokrenula su se klizišta koja su nas u potpunosti odsjekla od svijeta. Još uvijek nikakvu pomoć nismo dobili“, rekao je župnik te uputio apel za dostavu vode, lijekova i agregata – što im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Obri poplave, Jablanica

„Bogu hvala, koliko mi je poznato, kod nas nema žrtava. Međutim, neprovjerene informacije koje su do mene došle kažu da na području župe Podhum-Žitače, u Buturović Polju i Seonici, ima i stradalih“, kazao je don Marin spomenuvši kako u automobilu puni bateriju mobitela jer nema drugog načina te izrazio nadu da će prijeko potrebna pomoć uskoro stići do njih.