TIJELO VRHUNSKOG OLIMPIJCA Šale i divljenje na račun hrvatskog vaterpolo reprezentativca

Josip Vrlić
X.com

Današnji hit Olimpijskih igara na društvenim mrežama je hrvatska vaterpolo zvijezda i jedan od najboljih centara na svijetu, Josip Vrlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stasiti Riječanin u fokus korisnika mreže X došao je nakon velike pobjede nad Španjolskom, kada je jedan korisnik objavio fotografije njegovog ulaska u bazen.

Josip Vrlić

Korisnik Lomez objavio je dvije fotografije Vrlića uz komentar: "Ovo je primjer vrhunske sportske izvrsnosti."

Mnogi su u komentarima ispod pokazivali divljenje tijelu centra Hrvatske, uz pokoju šalu kako i oni imaju tijelo olimpijca. No dobri poznavatelji vaterpola objasnili su komentatorima koji su se rugali "višku kila" kod Vrljića, kako je za pozicijiu koju igra takva građa i više nego idealna.

Josip Vrlić, rođen 25. travnja 1986. u Rijeci, hrvatski je profesionalni vaterpolist poznat po svojim nastupima za hrvatsku reprezentaciju, kao i za Brazil. Visok je 198 cm i težak 135 kg, te je često nazivan jednim od najjačih vaterpolista na svijetu. Njegov mlađi brat, Mislav, također je vaterpolist i igra za VK Primorje iz Rijeke.

Vrlić je započeo svoju međunarodnu karijeru igrajući za Brazil, sudjelujući na Svjetskom prvenstvu 2015. i Olimpijskim igrama 2016. godine. Osvojio je srebrnu medalju na Panameričkim igrama 2015. te brončanu medalju u Svjetskoj ligi iste godine. Godine 2018. počeo je igrati za Hrvatsku, s kojom je osvojio brončane medalje na Europskom prvenstvu 2018. i Svjetskom prvenstvu 2019., kao i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Splitu 2022. godine.

Josip Vrlić

Na klupskom nivou, Vrlić je igrao za mnoge ugledne klubove uključujući Jug Dubrovnik, Barcelonetu, Botafogo, Mladost Zagreb, i Radnički Kragujevac. Njegovi najznačajniji trofeji uključuju osvajanje Lige prvaka s Jugom 2016. godine i više nacionalnih prvenstava i kupova u različitim zemljama.

Josip Vrlić je 2022. godine najavio povlačenje iz hrvatske reprezentacije, ali se kasnije vratio zbog nesporazuma s trenerom. Unatoč povlačenju, Vrlić je ostao cijenjen igrač, proglašen najboljim centrom na svijetu 2019. godine od strane stručnog žirija Total Waterpolo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.