PONOVNI USPJEH Alcaraz u finalu Wimbledona

Alcaraz
Tanjug

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz prvi je finalist ovogodišnjeg Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći tenisač svijeta danas je u prvom polufinalu svladao ruskog tenisača Danila Medvedeva (ATP, 5) 3:1. Za nešto manje od tri sata rezultat je bio 6:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Repriza je to prošlogodišnjeg polufinala u kojem je Alcaraz također izašao kao pobjednik (3:0). Španjolski as tako je došao u situaciju da brani naslov osvojen prošle godine kada je u finalu svladao Novaka Đokovića (3:2). U nedjelju će se boriti za svoj četvrti Grand Slam naslov u karijeri, pišu Nezavisne.

U prvom setu događale su se neočekivane stvari. Vidjeli smo čak četiri breaka, po dva s obje strane, a u oba je navrata prednjačio Medvedev. No, Rus to nije uspio iskoristiti u prvom, iako je imao ugodnih 5:2. Uslijedio je tie-break u kojem je, kao i u većem dijelu prvog seta, Medvedev bio bolji i smireniji od nervoznog Španjolca koji je neočekivano imao veliki broj neprisiljenih pogrešaka, a nije ga služio ni servis. Na kraju je bilo uvjerljivih 7:1 za Medvedeva.

U drugom setu očekivalo se da će Carlitos podići razinu svoje igre, što se i dogodilo. Nije bio tako čvrst, pustio je ruku i Rus je bio u problemu. U četvrtoj igri napravio je break za 3:1, a kada je to potvrdio, bilo je jasno da ćemo nakon dva seta imati izjednačenje u setovima. Španjolac je drugi set dobio sa 6:3.

U trećem setu španjolski as nastavio je tamo gdje je stao u drugom. U trećem gemu odmah je napravio break i stekao veliku prednost. Medvedev u ovom setu, koji je sa 6:4 pripao Španjolcu, nije dobio priliku za break.

Pobjednik je odlučen u četvrtom setu. U starom smo vidjeli break na obje strane, a onda se ključni trenutak dogodio u sedmoj igri, kada je Carlitos iskoristio nešto slabiji servis gem Rusa i došao do ključnog breaka u meču. Držao je svoj servis do kraja i ostvario veliku pobjedu.

U drugom polufinalu, koje uskoro počinje, sastaju se Novak Đoković i Lorenzo Muzzetti.