NADOMAK NAJBOLJEG PLASMANA Donna Vekić nakon Wimbledona došla blizu najboljeg rezultata na WTA ljestvici

Donna Vekić
Twitter

Plasmanom u polufinale Wimbledona najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić stigla je i nadomak najboljeg plasmana na WTA ljestvici u karijeri. Sada je 21. igračica svijeta, odnosno samo dvije pozicije slabije rangirana no što je bila u studenom 2019. godine. Dakle, odličnim nastupom na Wimbledonu popravila je ranking za 16 pozicija u odnosu na prijašnji. Petra Martić, druga hrvatska igračica u prvih 100, pala je za 14 mjesta i sada je 99. igračica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki skok na WTA ljestvici od 22 mjesta ostvarila je pobjednica Wimbledona, Čehinja Barbora Krejčikova, koja se tako vratila u društvo 10 najboljih, upravo na desetu poziciju. Novi ranking karijere ima finalistica Wimbledona, Talijanka Jasmine Paolini, koja je sada peta na svijetu, piše Index.hr.

Prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Čehinja Marketa Vondroušova, koja je ove godine ispala u prvom kolu, nazadovala je za 12 mjesta, odnosno sa šestog na 18. Na vrhu je i dalje uvjerljivo Poljakinja Iga Swiatek ispred Amerikanke Coco Gauff.