IZGUBILA OD KINESKINJE Donna Vekić ispala s US Opena

Donna Vekić
Damir Senčar/Hina

Donna Vekić (28) u osmini finala US Opena izgubila je od Qinwen Zheng (21) sa 7:6, 4:6, 6:2 i tako ispala s posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ove dvije tenisačice igrale su i u finalu Olimpijskih igara u Parizu, gdje je Kineskinja bila bolja s 2:0 u setovima te je osvojila zlato, dok je hrvatskoj tenisačici pripalo srebro.

Obje tenisačice u prvom su setu držale svoj servis, pa se otišlo do tie-breaka, u kojem je sedma igračica svijeta bila uvjerljiva. Vekić, inače 24. na WTA ljestvici, sjajno je otvorila drugi set. Dobila je gem na svojem servisu, a zatim napravila i break. Međutim, prednost je izgubila već u trećoj igri, ali je novim oduzimanjem servisa suparnici stigla do izjednačenja u setovima, piše Index.

Zheng je, pak, odlično ušla u odlučujući, treći set. Kineskinja je odmah napravila break, a potom u sedmoj igri još jedan. Time je mirno privela meč kraju. Bio je ovo četvrti meč Vekić i Zheng i treća pobjeda azijske tenisačice, koja će u četvrtfinalu igrati protiv druge tenisačice svijeta, Arine Sabalenke.

Vekić je ove sezone igrala polufinale Wimbledona i finale Olimpijskih igara

Vekić je u karijeri osvojila četiri trofeja u pojedinačnoj konkurenciji te je od turnira zaradila više od osam milijuna eura. Ukupno je na omjeru od 364 pobjede i 274 poraza. U 2024. godini je na 22 pobjede i 16 poraza. Uz spomenuto olimpijsko finale, igrala je i polufinale Wimbledona. Najviši plasman na WTA ljestvici bilo joj je 19. mjesto, koje je držala u studenom 2019.

Zhang je sedam godina mlađa od najbolje hrvatske tenisačice. U karijeri ima tri osvojena trofeja i zaradu od 4.7 milijuna eura te 200 pobjeda i 89 poraza. U aktualnoj sezoni uzela je jedan turnir, a upisala je 25 pobjeda i 13 poraza. Sedmo mjesto ujedno joj je najbolje u svjetskom poretku.