IZBORIO HRVATSKI DERBI Marin Čilić ostvario pobjedu nakon 602 dana

Marin Čilić

Marin Čilić vratio se na teniske terene te nakon točno 602 dana ponovo osjetio slast pobjede u službenom teniskom meču. Hrvatski tenisač na startu ATP Challengera u Manacoru na španjolskoj Mallorci, na terenima akademije Rafaela Nadala, nadigrao je Španjolca Alberta Barrosa Camposa (ATP 346) sa 6:4, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najbolji je način nekadašnji treći tenisač svijeta obilježio novi, ukAupno treći pokušaj povratka unutar posljednjih 19 mjeseci, a sve zbog ozljede koljena koja ga je zadesila početkom 2023. Prošao je operaciju, višemjesečnu rehabilitaciju, pa jednokratni pokušaj povratka u Umagu prošlog ljeta, pa novu stanku od pet mjeseci. Početkom 2024. odigrao je tri turnira plus meč u Davis Cupu protiv Belgije u Varaždinu i u svima ubilježio poraze.

U veljači su ga dočekali novi problemi pa je u svibnju bio prisiljen podvrgnuti se još jednoj manjoj operaciji koljena. Značilo je to prolongiranje stanke, ali ovog je puta uskoro 36-godišnji Čilić želio biti siguran da će na novom povratku biti potpuno fit.

I djelovao je tako u meču kontra Barrosa Camposa, barem što se kretanja tiče, odnosno nije se primijetilo da štedi koljeno. Jasno, nije to suparnik ni razina tenisa na koje je osvajač US Opena iz 2014. te finalist Wimbledona (2017.) i Australian Opena (2018.) navikao kroz proteklih 15 godina karijere, ali posve primjeren za povratak nakon tako dugačke stanke.

Uostalom, razinu više osjetit će Međugorac već u sljedećem meču. Jer igrat će protiv petog nositelja ovog turnira, Splićanina Duje Ajdukovića (ATP 134), koji je dan ranije prošao 1. kolo pobjedom nad Martinom Landaluceom (ATP 254) sa 7:5, 6:1. A Čilić se, eto, pobrinuo da u četvrtak možemo gledati mali hrvatski derbi u rodnom gradu Rafe Nadala.