DRAMATIČAN MEČ Donna Vekić ostala bez finala Wimbledona

Donna Vekić
Twitter

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dramatičnom polufinalnom meču trećeg Grand Slam turnira sezone uspješnija je bila sedma igračica svijeta Talijanka Jasmine Paolini koja je slavila sa 2-6, 6-4, 7-6 (8). 

Mlada 28-godišnja Osječanka je u najvećem meču karijere nažalost, izgubila nakon dva sata i 51 minutu grčevite borbe, prenosi Hina.

Vekić je povela 1-0 u setovima, Talijanka je izjednačila, a u trećem setu odvijala se prava drama. 

Hrvatska tenisačica je u odlučujućem setu vodila sa 3-1 uz break, te 4-3 uz break. No, ispustila je obje prednosti. Paolini je pak, kod 5-4 i 6-5 u gemovima imala meč-lopte, ali se Donna spasila gurnuvši susret u 13. igru. Vekić je u "tie-breaku" propustila priliku života i u drami ostala bez finala Wimbledona izgubivši sa 8-10.

Vekić je tek treća hrvatska tenisačica koja je igrala u polufinalu nekog Grand slam turnira, no samo je Iva Majoli prošla do finala osvojivši 1997. Roland Garros pobjedom u finalu protiv Švicarke Martine Hingis sa 6-4, 6-2.

Sadržaj se učitava...

Zanimljivo, ovo je za Donnu 43. nastup na nekom od četiri Grand Slam turnira i daleko najveći uspjeh. Čak 20 puta je ispadala u prvom kolu, a do sada je najdalje dogurala do četvrtfinala Australian Opena (2023.) i četvrtfinala US Opena (2019.).

S druge strane Paolini je do ove godine imala ukupno četiri pobjede na Grand Slamu, a sad je u razmaku od mjesec dana upisala finale Roland Garrosa i najmanje finale Wimbledona.