ČILIĆEV POVRATAK U STILU Drama i pobjeda u Cassisu, slijedi repriza polufinala Australian Opena

Marin Čilić

Marin Čilić nastavlja sa svojim povratkom na teniske terene, nakon prošlotjedna nastupa u Manacoru, na red je došao i Challenger u francuskom Cassisu. U Španjolskoj je upisao pobjedu u uvodnom meču, da bi u drugom kolu ispao u srazu protiv još jednog hrvatskog tenisača Duje Ajdukovića. I sad se opet plasirao u drugu fazu turnira, a to je izborio u svojem prepoznatljivom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, do trijumfa protiv francuskog predstavnika Uga Blancheta stigao je nakon maratona od čak tri sata i jedne minute. Toliko mu je trebalo za slavlje od 6-7, 6-2 i 7-6, odnosno za zakazivanje sutrašnjeg sraza s Britancem tenisačem Kyleom Edmundom. U ovom je meču bilo podosta uspona i padova, baš kao i u podosta Čilićeva nastupa kroz njegovu bogatu i dugu karijeru, piše Telegram.hr.

Primjerice, u prvom se setu odmah našao u zaostatku od 3-0 u gemovima, da bi se potom vratio u egal i izborio tie-break. No, Blanchet je u 13. igri zadržao prisebnost i raniju razinu igre te došao do početne prednosti u setovima. Što se tiče druge dionice, Čilić je ipak bio kudikamo bolji te poveo s 5-1, ali ni to nije moglo proći bez malo drame. Naime, na svojem je servisu propustio čak tri set lopte, ali onda je odmah uzvratio breakom.

No, još je veća drama bila u trećem setu, jer pri vodstvu od 5-3 ponovno zakomplicirao stvar i odlučujuću dionicu meča odveo sve do još jednog tie-breaka. Pritom je propustio čak dvije meč-lopte, pa onda još i jednu u 13. igri, no zato je četvrta bila sretna za Čilića. Tako je izborio drugo kolo u Cassisu, gdje ga čeka i repriza poluzavršnice Australian Opena iz 2018., kad je ušao u finale tog Grand Slama.